Поголовна сеч в частен терен в гората край "Стар Беловодски път" (ВИДЕО)

photo_library
 • Поголовна сеч в частен терен на "Стар Беловодски път"

  Снимка: Фейсбук

 • Поголовна сеч в частен терен на "Стар Беловодски път"

  Снимка: Фейсбук

 • Поголовна сеч в частен терен на "Стар Беловодски път"

  Снимка: Фейсбук

От район Витоша направиха акт и го връчиха на собственика

Поголовна сеч в гората на ул. "Стар беловодски път" са забелязали столичани. Пред Столица.bg сигнализираха за ужасяващата гледка с повалени дървета. 

Проверка установи, че теренът е частен и се разчиства за строителство. Дърветата са изieчени през миналата седмица и възмутени съседи са подавали сигнали до институциите. Първи за проблемът съобщи рок певицата Милена, възмутена от безпардонното изсичане.

Въпреки че има забрана за сеч в този район, повалените дървета са факт. Според кадастралната координатна система там е Жилищна зона с малкоетажно застрояване и с ограничени параметри. Позволено е ниско строителство в зони за екологично съхранение на средата. Минимум 50% от озеленената площ  е с висока растителност, при запазване на естествения ландшафт. Не се допуска изсичане на съществуващата висока растителност и покриване или засипване на водните течения. Тези изисквания се прилагат за територии, граничещи непосредствено с Природен парк Витоша, гласи документът.

По сигнал на Столица.bg бе направена проверка от район Витоша. Инспекторите са установили, че има нарушение и собственикът няма разрешение за сечта. За частни имоти разрешение се дава от районните кметове, а не от Зелена систева, уточниха от общинското дружество.

Собствеикът няма разрешение за сеч и му е съставен акт, потвърдиха от район Витоша. Пред проверяващите собственикът на изсечения имот е обяснил, че не знае. Съставен му е акт и му е връчен.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Княжевци протестират срещу ремонта на покритата спирка...

Покритата спирка, с която княжевци се гордеят, е "поредна жертва на необмислен ремонт", категорични са гражданите от ква...

Прочети още keyboard_arrow_right