Ученици от Банкя маркират екопътеки

-

Снимка: 78 СУ "Христо Смирненски"

Децата от 78 СУ "Христо Смирненски" в гр. Банкя се включиха с много желание в проекта "Екопътеките на Банкя", съобщиха от районната администрация.

Учениците изрисуваха с много въображение, креативност и безспорна загриженост към природата и нейното опазване поучителни и указателни табели. На 10 ноември те бяха поставени по маршрута Дивотински манастир „Света Троица”– връх Криви камик. В похода-акция, учениците, освен монтирането на табелите, поставиха и туристическа маркировка, съблюдавана от представители на Туристическо дружество "Люлин". В акцията се включиха 30 ученици, съобщават от училището.

Усилията на всички днес бяха възнаградени с връчването на грамоти от заместник-кмета д-р Александра Александрова и Валерия Доневска –младши експерт „Младежки дейности и туризъм". В часа на класния учениците, взели участие в проекта, от най-малките до най-големите, бяха наградени индивидуално. "Ако този проект е запалил туристическата тръпка в децата на Банкя, той е постигнал и още по-големи резултати", отбелязват от районната администрация, като добавят, че вече е била обсъдена възможността за разширяване на проекта с още екопътеки.

Проект „Екопътеките на Банкя” е финансиран по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община и е част от усилията на район „Банкя“ да популяризира красивите околности в Люлин планина и екопътеките да станат по-достъпни и по-безопасни за туристите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Студенти представят Банкя с плакати...

Изложба на студентите от катедра „Плакат и визуална комуникация“ към Факултета по изящни изкуства в НХА се о...

Прочети още keyboard_arrow_right