Начална страница / Райони на София / район "Оборище", СО / Становищата за реконструкцията на „Сфумато“ – до днес

Становищата за реконструкцията на „Сфумато“ – до днес

Крайният срок за подаване на становища във връзка с процедурата на обществено обсъждане на проект за „Преустройство и реконструкция на театър „Сфумато“ за бившата сграда на баня „Подуене“ в парк „Заимов“ – район „Оборище“ е днес до 17. 00 ч.

Становищата се подават в деловодството на район “Оборище” – бул. „Мадрид“, №1. С нова заповед на кмета на района е определена нова дата за втората част от процедурата – обсъждането, което ще се проведе на 17 октомври 2018 г. (сряда) от 17,30 ч. в сградата на “Сфумато”, съобразено с искането на представителите на театъра.

Има уточнения, свързани със становищата:

  1. Становища могат да подават всички граждани на столицата, не само жителите на район “Оборище”. Няма такова нормативно ограничение. Още повече, че се обсъжда знаково за града ни пространство и емблематичен парк на столицата – част от зелената памет на София.

 

  1. Няма основание да се твърди, че обсъждането е безсмислено, че всичко е предварително решено с гласуването на Столичен общински съвет за включването на проекта за реконструкция в индикативния списък на проектите за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Това гласуване ясно показва отношение на подкрепа за развитие и обновяване на едно от културните средища на града. Но то не задава и не определя нито обема на реконструкцията на съществуващата сграда, нито параметрите на ново строителство – пристройка, нито премахването на дървета. Това е предстоящ процес и е в силна и непосредствена зависимост от провежданото обществено обсъждане. Няма и не може да има опит или желание за обсъждане “про форма”.

 

  1. Докладът, протоколите от общественото обсъждане и постъпилите становища ще бъдат разгледани и обсъдени както от ресорно ангажираната с темата част от администрацията на Столична община, така и от ресорните комисии на Столичен общински съвет. Заседанията на комисиите са открити за посещения и участие на граждани, така че и неуспелите или възпрепятстваните да участват в обсъждането в “Сфумато” ще имат възможност да изразят становища при разглеждането на темата в заседание на комисиите на СОС.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

ТР "Сфумато"

Решават за ремонта на “Сфумато” на поредно публично обсъждане

Каква ще е съдбата на театър “Сфумато”? На този въпрос отговор ще има в сряда,  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *