Над 630 000 лв. неустойка за забавения ремонт на столичната ул. „6-и септември“

photo_library
 • Над 630 000 лв. неустойка за забавения ремонт на столичната ул. „6-и септем

  Снимка: Столица.bg

 • Над 630 000 лв. неустойка за забавения ремонт на столичната ул. „6-и септем

  Снимка: Столица.bg

Очаква се дейностите да приключат в началото на декември, като закъснението е повече от година

Повече от година се бави ремонтът на столичната ул. „6-и септември“, в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Славянска". Близо 630 000 лв. ще бъде неустойката заради закъснението, съобщиха от „Московска“ 33 за Столица.bg

Ремонтът е започнал на 1 август 2022 г. и по договор е трябвало да приключи в рамките на 90 календарни дни. За форсмажор се признават дните, в които строителят не може да работи поради неблагоприятни  метеорологични условия.

Дейностите са част от проекта за изграждане, възстановяване и обновяване на публичните пространства в централна градска част на София - Зона 2. Фирмата изпълнител е „Парсек Груп“ ЕООД. Строителният надзор се извършва от Консорциум „Проджект надзор София-Център“. Стойността на ремонта в Етап 3, включващ ул. „6-и септември“ е 2 115 308,35 лв. с ДДС.

Улица "6-и септември" в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Славянска“ е с дължина 379 метра. Предвидено е цялостно пренареждане на съществуващия средноразмерен гранитен паваж и запазване на гранитните бордюри. Тротоарите се изпълняват от бетонови павета в тъмносив цвят с комбинация от такива в светлосив цвят. Отводняването се реализира посредством улични оттоци. Запазва се местоположението на съществуващите улични оттоци, като същите се подменят и се добавят нови. Изпълнява се ново улично осветление.

Подменят се капаците на шахтите на експлоатиращите предприятия, изграждат се подземни контейнери за битови отпадъци с осигурено отводняване, изгражда се нова тръбна мрежа и ел. снабдяване на нови стълбове за улично осветление.

Предвижда се допълнително озеленяване и допълване на липсващите дървета в тротоарните алейни насаждения.

„Към днешна дата са изпълнени строително-монтажни работи в участъка от ул. „Славянска“ до ул. „Иван Вазов“ и кръстовищата с ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“. Пред приключване са дейностите в участъка между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Гурко.“, посочват от Столична община.

В тези участъци до момента е извършено: подмяна на тръбната мрежа, направа на земно легло, пренареждане на съществуващи гранитни бордюри, направа на нови ревизионни шахти, полагане на тротоарна настилка, направа на три броя нови канализационни шахти на пътното платно, полагане и уплътняване на земно легло за пътно платно, полагане на пясъчна основа за полагане на съществуващи гранитни павета, пренареждане на съществуващи гранитни павета, изграждане на два броя подземни контейнери.

Към момента се извършват строително-монтажни работи в кръстовището с ул. „Гурко“ и в участъка от ул. „Гурко“ до ул. „Граф Игнатиев“.

„От страна на Столична община се извършва ежедневен контрол на строително-монтажните работи. Строителят ще понесе всички предвидени съгласно договора санкции за констатираното закъснение“, допълват от „Московска“ 33.

Предвижда се ремонтът да приключи до началото на декември 2023 г. Неустойка ще се удържи след приключване на строително-монтажните работи.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 57 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 42 Гласове)
Общо гласували: 448 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичните "Лозенец", "Бъстон" и "Република" ще са временно без в......

Софийска вода временно ще прекъсне временно водоснабдяването в част от столичните "Лозенец", "Бъкстон" и "Република", пр...

Прочети още keyboard_arrow_right