Начална страница / Събития и свободно време / Близо хиляда деца и родители се включиха за втора година в Зимен семеен празник на Витоша

Близо хиляда деца и родители се включиха за втора година в Зимен семеен празник на Витоша

За втора година “София – Европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организираха Зимен семеен празник. Той се състоя в местността Офелиите на Витоша и въпреки обилния сняг, почти хиляда деца, родители, роднини се включиха в проявите на празника. Фестът става все по-известен сред хората.

Емоционално протече състезанието с детски шейни. Трасето беше подготвено много добре. Поради многото участници те бяха разпределени в осминафинални, четвъртфинални и полуфинални сетове, предаде sofia2018.bg. Трябваше да има и фотофиниш на много от квалификациите. Състезанието спечели Борис Белчев – на 4 години, заедно с баща си Димитър. Специална награда взе 2-годишният Андриан, който беше и най-малкият от участниците.

В конкурса за изработване на фигури от сняг и украса на шейни участваха 17 семейни отбора. Журито беше затруднено в решението си за излъчване на победител. В раздела „Най-красив снежен човек“ големите награди спечелиха „Извънземния“ и „Олаф от Замръзналото Кралство“, но се раздадоха още 10 за най-добре изработени и най-атрактивни фигури.

Както през миналата година, така и сега най-много желаеха да се включат в паралелния ски слалом, който продължи почти час. Всичко по пистата беше подготвено като за световно състезание. За всеки от победителите от двойките имаше предвидена награда. На феста се състояха още много състезания, викторини, забавни игри и конкурси за най-атрактивно претъркаляне по пистата, теглене на въже, бой със снежни топки и др. Победителите получиха предметни награди, а най-интересните участници – грамоти, и всяко включило се в надпреварите дете си тръгна от Зимен семеен празник с подарък и с прекрасно преживяване на Витоша. Аниматорите от „Кинетофън“ се грижиха за доброто настроение на всички, които бяха в местността Офелиите.

Този празник е предназначен за хората искащи да водят активен живот, да изпитат удоволствието от игрите на сняг.

Олимпийската бронзова медалистка от Рио 2016 Християна Тодорова беше „лице“ на инициатива “София – Европейска столица на спорта’. Тя награди победителите в състезанията. Сред отличилите се бяха и Аспарух Мачирски от „Мачирски спорт“, и организационният секретар на “София – Европейска столица на спорта” и член на Управителния борд на ACES EUROPE Анатоли Илиев.

Той поздрави участниците и благодари, че и сега заедно е направено нещо интересно и полезно за децата “в сърцето на Витоша, сред чистия въздух и красотите на планината. “София – Европейска столица на спорта” планира още много подобни прояви, чрез които столичани и гостите на града да имат повече възможности за спорт и активен начин на живот“, подчерта организационният секретар на “София – Европейска столица на спорта”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

София Тех Парк е домакин на TRAP fest 2018

Фестивалът на младежта, технологиите и изкуствата TRAP fest 2018 се провежда за втори път в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *