Начална страница / Събития и свободно време / “Експо център” събра чудния свят на приказни герои, геймъри и бойни изкуства (СНИМКИ)

“Експо център” събра чудния свят на приказни герои, геймъри и бойни изкуства (СНИМКИ)

В чудния свят на приказките се пренесоха хиляди тийнейджъри на завършващия днес Aniventure Comic Con 2018. Фестивалът се проведе на 15 и 16 септември от 10:00 до 20:00 часа в “Експо център” на “Цариградско шосе”. Над 10 000 души се разхождаха, разглеждаха и влизаха във вълшебния свят на приказни герои, които оживяваха пред очите им. Много геймъри и представители на бойните изкуства демонстрираха таланта си.

Автомобилната Ford и Мото-Пфое приветстваха многохилядните фенове на най-посещавания фестивал за съвременна поп култура в България с изненадващо събитие. На жива арт сесия върху Ford Fiesta, автомобил на 2018 г.  графити артист изрисува колата с любими сюжети от типично японските жанрове манга и аниме.

Снимки: Столица.bg

Върху Автомобил на България за 2018 г. се озоваха робот от „Гъндам”, герои на студиото Гибли, вкл. Тоторо от обичания сериал „Моят съсед Тоторо”, самураят Кеншин, певицата Хатцуне Мику и, разбира се, покемоните в лицето на Аш, Мю и Пикачу. От ноември 2018 г. компанията Мото-Пфое вече е част от глобалната корпорация Sumitomo Corporation и чрез участието си на Aniventure Comic Con 2018 оказа подкрепа и на 29-тите Дни на японската култура в България, организирани от Посолството на Япония.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

София отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Резолюция на Генералната асамблея на ООН определи през 2005 г. всяка трета неделя на ноември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *