Начална страница / Събития и свободно време / Малчугани седнаха на стола на президента на България (СНИМКИ)

Малчугани седнаха на стола на президента на България (СНИМКИ)

Детски смях и глъч огласиха Президентството рано тази сутрин. “Особено се радвам, че има деца днес, които са станали рано”, каза президентът на България Румен Радев в Деня на отворените врати. С тази инициатива президентската администрация  се включи в Европейски дни на наследството – 2018. Държавният глава напомни на най-малките и любознателни посетители, че от утре, 17 септември, когато започне учебната година, ще стават още по-рано.

Денят на отворените врати продължи до 16 ч. Столичани и гости на София имаха възможност да влязат и да разгледат сградата на Дондуков 2. Придружени от родителите малчуганите най-много искаха да седнат на стола на президента.

Държавният глава Румен Радев прие лично първите гости в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. “В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата вие сте гостите на най-високо ниво – българските граждани “, напомни Румен Радев пред посетителите.

Той посочи, че президентската институция от години подкрепя инициативите и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите.

Снимки: president.bg

Освен Гербовата зала гостите на Дондуков 2 разгледаха кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и Президентската библиотека.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

София отбелязва Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Резолюция на Генералната асамблея на ООН определи през 2005 г. всяка трета неделя на ноември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *