Националният дворец на децата предлага над 50 форми на обучение

-

Снимка: НДД

Националният дворец на децата като идея съществува от 1949г., когато с решение на министерски съвет се полагат основите на институцията.
През 1950 г. за целите на двореца се предоставя помещение в Софийската духовна семинария, което да се преустрои в Централен дворец „Септемврийче”, по-известен като "Двореца на пионерите". Официалното му откриване е на 1 януари 1951 г. През 1990 г. е преместен в сградата на бул. Александър Стамболийски № 191, където се намира и днес.

Днес Двореца на децата предлага дейности за деца от 3 до 19-годишна възраст в над 50 педагогически форми, каза за Радио София Албена Мерджанова - зам.-директор по учебно-творческата дейност.

Дейностите са разпределени в пет основни направления: “Наука, техника и технологии”, “Изкуства”, “Спорт”, Предучилищна школа “Любознайко” за деца от 3 до 6 г. и Образователно-игрови център"Знам и мога". Учебно-възпитателният процес се осъществява по над 200 програми, от добронамерени и предразполагащи децата педагози и специалисти с професионална квалификация, с доказани постижения в съответната област. Най- голям е интересът към дейностите в направление "Изкуство", каза Мерджанова. Това са различни видове танци, вокални формации, изобразителни, приложни дейности, дърворезба, театрални  формации, поясни тя. 

Всяка година Националният дворец на децата провежда около 70 комплексни международни и национални изяви.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Студентка на УНСС в София е победител в конкурс на МОСВ...

Габриела Методиева, специалност „Икономика с чуждоезиково обучение“ е победител в конкурса за студенти с вис...

Прочети още keyboard_arrow_right