Само за две седмици: 26 487 превишения на скоростта по столичния бул. "Сливница"

Само за две седмици: 26 487 превишения на скоростта по столичния бул. "Слив

Снимка: Столица.bg

Хиляди нарушения, свързани със скоростта, са регистрирани на столичния бул. "Сливница" само за две седмици. Там Столична община монтира табла, които да засичат с каква скорост се движат шофьорите. Мерките бяха взети след като преди около месец на кръстовището с ул. "Русе" неопитен водач отне живота на млада двойка. 

„През първите 15 дни от работата на уредите са отчетени 26 487 превишения на скоростта по бул. "Сливница", като са регистрирани 6 случая на преминаване със скорост над 125 км/ч при разрешена 50 км/ч.“, посочва зам.-кметът Дончо Барбалов.

Общината монтира остров за пешеходци, допълнително осветление в зоната на кръстовището, неравности в локалните платна. Взето е решение и се подготвя поставяне на физически разделители по осевата линия.

„Предстоят нови срещи с инициативния комитет, организирани от кмета на р-н "Илинден" г-н Иван Божилов. На практика една от малкото мерки, които са в правомощията на общината и които не са приложени е т. нар. "повдигане" на кръстовището“, казва още зам.-кметът Барбалов.

Той изразява надежда, че народните представители спешно ще разгледат промени в Закона за движение по пътищата, с които да се подобри подготовката на водачите, да се повишат санкциите и да се даде възможност на общините да упражняват контрол по тяхното прилагане.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София празнува Деня на буквите, просветата и културата...

Празнуваме най-българският и най-безспорният празник, който винаги обединява българите - 24 май, Ден на светите братя Ки...

Прочети още keyboard_arrow_right