Собственичката на затворения стол в 151 училище се скрила от БАБХ, РЗИ и НАП

photo_library
 • 151 НСУ "София" стол

  Снимка: nsousofia.org

 • 151 НСУ "София" стол

  Снимка: Фейсбук

Фирмата спечелила на търг стола и лафката не давала купони и бележки, деца, платили да храна за седмица често не били допускани

Соственичката на фирмата, която на търг е спечелила стола на 151 Национално средно училище "София" в Овча купел е неоткриваема. Всеки ден служители на контролните органи - БАБХ, РЗИ, НАП и ГИТ са в стола, чакат я с часове, докато се правят проверки, но тя не се появявала. Изпратена е и нотариална покана да се яви, но засега няма резултат, научи Столица.bg.

От преди седмица столът на училището е затворен заради лоши хигиенни условия некачествена храна, както и продукти с неизяснен поризход. Родители първи сигнализирали за нередностите и публикуваха Жалба в социалната мрежа. В столовата са се хранили около 300 от 1100 ученици в НСУ "София", което не е към Столична община, а на подчинение на МОН.

"Предприели сме действия за преразглеждане на договора", лаконичен бе пред Столица.bg директорът на училището Росен Цветанов. Фирмата е спечелила търга по ЗОП с най-ниска цена и ползва три от четирите помещения, пуснати на конкурс. Договорът е за 4 години, а помещенията ги ползва от средата на септември т. г.

Освен стола, дружеството държи и лафката в училището. Ценитe там били като на бензиностанция, коментират родители. Освен установените нарушения с храната в стола, който е затворен е не работи от седмица, такива са открити и на лафката. Там се продавали снаксове и други неразрешение за децата и училището храни.

На всичкото отгоре от фирмата не давали купони, нито касови бележки за храната в стола. Децата, които са платили ги водели в тетрадка - халваджиски тефтер, с по две имена. Често се случвало ученици, които са платили за храна (виж снимка 2) за цяла седмица да не бъдат допускани в столова и оставали гладни, разказаха родители.

От ръководството на училището обясниха, че са имали над 10 разговора със собственичката на фирмата-оператор, но нищо не се променило. В момента на проверка на фирмата в училището са от БАБХ, РЗИ - заради ужасните хигиенни условия, НАП заради липсата на купони и касови бележки и ГИТ за нарушения в трудовото законодателство.

До момента от МОН мълчат и нямат становище по случая, а проблемът създава сериозно напрежение между родителите и фирмата, която държи стола.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (33%, 44 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 18 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (25%, 33 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (16%, 22 Гласове)
 • Нямам дете/деца (13%, 17 Гласове)
Общо гласували: 134 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР набира полицаи за метрото...

СДВР има нужда от 80 полицаи за осигуряване на реда в метрото. Обявен е конкурс за назначаване на държавна служба на нео...

Прочети още keyboard_arrow_right