София е домакин на международна конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради -в България"

София е домакин на международна конференция „Енергийна ефективност в многоф

Снимка: Столица.bg

Архитект Коларов ще открие международна конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради - моделът „обслужване на едно гише“ в България“ в петък, 23 юли 2021г. Форумът е в ИнтерКонтинентал от 10.30 ч.

На конференцията ще бъде представен напредъкът по проекта за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради, известен като „SHEERenov“, който стартира на 1 юни 2020 г. Въпреки забавянето на някои от дейностите по него, поради пандемията от COVID-19, проектът вече навлиза в активна фаза.

SHEERenov се финансира от Програмата за научни изследвания и иновации на Европейския съюз „Хоризонт 2020“. Основната му цел е да се разработи и тества модел за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради на територията на град София, като целта в последствие е този модел да се възпроизведе и в други градове. Проектът включва разработване на механизъм за устойчиво финансиране на процеса на пазарен принцип, както и провеждане на разяснителна кампания и обучения на заинтересованите страни.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството има активна роля в разработването на концепция за прехода от досегашната схема за обновяване на многофамилни жилищни сгради към по-устойчив и пазарно-ориентиран модел.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Три дни повече отпуска за ваксинираните учители от София...

Три дни допълнителна платена отпуска ще има за ваксинираните срещу коронавирус столични учители.  Бонусът е както ...

Прочети още keyboard_arrow_right