За да предпазят класната си от COVID-19: Цял трети клас мина онлайн

За да предпазят класната си от COVID-19: Цял трети клас мина онлайн

Снимка: Кадър от Bulgaria ON AIR

За да предпазят класната си от коронавируса, цял един трети клас от столичното 20 ОУ "Тодор Минков" поиска да учи онлайн. Жената е в рисковата група по отношение на опасния вирус, разказват от Bulgaria ON AIR.
 
"Предложих и казах да направим така, че родителите да подкрепят госпожа Койчева. Много бързо се случи всичко. Трудно е в начален етап, но е много силна връзката между нея и децата. Не се съмнявам, че с начина, по който ще се работи, ще бъдат постигнати същите резултати", разказа пред камерата директорът на училището Галина Тимова.
 
Всички учители от 20 ОУ на 100% подкрепят ситуацията. 
 
"Много са като г-жа Койчева. Децата от 3-ти "Б" клас от вчера са в обучение в електронна среда, работим успешно. Държа много на обратната връзка от родителите. Ще следим и ще подобряваме това обучение", добави директорът на 20-о ОУ.
 
 
Стана ясно, че маските вече са задължителни в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас и препоръчителни за учениците в начален етап. Мярката e по предложение на директори на училища и експерти от МОН. Тя бе огласена от просветния министър на среща с Бойко Борисов. 
 
"Още преди 2 седмици по време на седмичния информационен бюлетин, който представям пред родителите, повдигнах този въпрос. Имах апел към родителите да помислят за учителите. Получава се едно разделение - за кого мислим - за учениците или учителите. Нека всички се обединим, това е нещо в името на здравето. Когато учителите липсват, училището ще остане просто една сграда", добави Галина Тимова.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Асоциацията на прокурорите с инициатива за паметник на Удроу Уилс......

Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България предприе инициатива за поставяне на бюст-па...

Прочети още keyboard_arrow_right