БУБА Баскет с победа над Вардар на старта от „София къп“

БУБА Баскет с победа над Вардар на старта от „София къп“

Снимка: Бубабаскет

След двегодишна пауза турнирът пак е с международно участие

Отборът на БУБА Баскет стартира с победа на започналия днес международен турнир за млади таланти „София къп“. В зала „Триадица“ момчетата на треньора Ивайло Желев надиграха с 88:82 състава на Вардар Скопие и направиха първа успешна крачка към трофея.

Турнирът бе открит от Георги Георгиев – председателят на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“ поздрави присъстващите и пожела успех на участниците. „Столична община се стреми да осигури повече възможности за спорт и активен начин на живот. Този турнир е важен за всички нас, защото дава път на бъдещите звезди в баскетбола. Подпомагаме спорта, тъй като младите хора имат огромна нужда от него след шока с пандемията. Столична община вече стартира процедура за изграждането на 4 спортни обекта, два от тях в Люлин, за третия в момента определяме локация в Лозенец. Добре да има повече спортни празници като този днес,“ каза Георгиев.

Сред официалните лица бяха общинският съветник Николай Николов, член на Комисията за децата младежта и спорта към СОС, Дамян Диков – изпълнителен директор на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и др. В залата бе и старши треньорът на националния ни мъжки отбор Росен Барчовски, който внимателно следеше изявите на бъдещите български национали.

След двегодишна пауза заради пандемията надпреварата отново е с международно участие. Среща от днес до неделя в зала „Триадица“ си дават съставите на водещи школи у нас и в чужбина. С най-голям авторите пристигат гостите от Сърбия, този път те са представители на световно известния отбор Раднички (Крагуевац). Северна Македония изпрати бъдещите си надежди от тима на Вардар (Скопие), а четворката се допълва от българските отбори на Тунджа (Ямбол) и домакините от БУБА Баскет (София). В последния момент по разбираеми причини отпадна уговореното участие на тима на ЦСКА Москва.

Надпреварата е за 15-годишни баскетболисти и отново се организира със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. Това е единственият турнир от такъв ранг за бъдещите баскет звезди у нас, от него в последните години тръгнаха към големия спорт редица млади таланти, а в отделните издания участваха представители на легендарните баскет школи от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и др.

По-късно тази вечер вторият мач противопоставя съставите на Раднички и Тунджа. Отборите играят по схемата всеки срещу всеки, тимът с най-добри показатели ще ликува накрая с шампионската купа в неделя по обед. Награждаването и тържествено закриване е в неделя от 12.30 ч.

Ето и мачовете в събота и в неделя от турнира:

Събота, 12 март:
17.00 ч. БУБА Баскет – Раднички
19.00 Тунджа – Вардар

Неделя, 13 март:
9.00 ч. Вардар – Раднички
11.00 ч. Тунджа – БУБА Баскет
12.30 ч. Награждаване и закриване на турнира

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right