Европейските шампионки по шахмат се завърнаха в София

-

Снимка: Българска спортна федерация по шахмат

След триумфа си в Будва снощи европейските шампионки по шахмат бяха посрещнати на летище София днес. Отборът на България за жени за първи път в историята завоюва европейска титла по шахмат.

България е първа в шампионата с 8 мач точки, следвана от Азербайджан с 6,5 и Франция с 6 точки. Избраничките на селекционера Петър Арнаудов не загубиха нито един двубой в първенството.

Белослава Кръстева, Нургюл Селимова, Гергана Пейчева, Виктория Радева и капитанът на отбора Антоанета Стефанова бяха посрещнати от премиера Николай Денков и спортния министър Димитър Илиев.

"За много кратко време успяхме да се сплотим като екип и отбор, всяка една даде всичко от себе си, желанието ни за победа и себераздаването дадоха резултат. Всяка една чувстваше подкрепата на останалите. Надявам се тези успехи да допринесат за окончателното изчистване на ситуацията с шахмата в България. Радвам се, че вървим по пътя на това отново да бъдем признати международно", заяви капитанът на тима Антоанета Стефанова.

"Това е един споделен успех, затова е по-сладко. Ние постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на всички, които направиха този успех възможен. Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си, аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България", каза още капитанът на звездния ни отбор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right