Допълнителни маси поради големия интерес към „Тенис на маса фест“ в София

-

Снимка: „София – европейска столица на спорта“

Деветото издание на турнира е в залата на училище „Свети Георги“

Допълнителни маси се наложи да осигурят организаторите заради големия интерес към откритото столично ученическо първенство по тенис, съобщават организаторите.

Шампионатът известен като „Тенис на маса фест“ е утре, 15 март, в голямата спортна зала на училище „Свети Георги“ на бул. „Вапцаров“. Домакините бяха предвидили 6 маси, но сега е необходимо поставянето на още две.

Турнирът се организира за девета поредна година от Фондация „София – Европейска столица на спорта“, Столична община и Регионалното управление на образованието София-град като открито градско ученическо първенство от V до ХII клас. Надпреварите са част от приоритетите на Общината за възстановяване на ученическите и градски шампионати на нашата столица. Тази година надпреварата започва в 9.00 ч. със срещите при най-малките V–VII клас, по-късно през деня са мачовете за групите VIII–X и XI–XII клас.

Кратката церемония по откриването и награждаване на първите призьори е насрочена за 12.30 ч., тогава ще се състоят и очакваните с огромен интерес демонстрации на част от най-добрите в тениса на маса в тези възрастови групи. Своите умения ще покажат Георги Стоянов, Анжелина Спасова, Дарина Ангелова и др. Освен играта помежду си, те ще направят и разигравания с най-малките и така ще дадат първи уроци на своите бъдещи наследници. Предвижда се също да бъдат отличени водещи състезатели и треньори в този спорт по повод кръгли годишнини, както и най-активните в спорта преподаватели от столичните училища.

Интересът към турнира е голям сред любителите на спорта с най-малката топка, очакваните участници ще са близо 300. Състезанието ще се проведе по системата „елиминиране чрез една загуба”, 2 от 3 победни гейма, само финалите ще са 3 от 5.

Стана традиция турнирът да открива млади таланти и бъдещи спортни звезди. Преди две години „София – европейска столица на спорта“ отличи със специална награда Йоан Величков, който след това стана лице на инициативата и вече е сред най-перспективните състезатели в света с три бронза за световната купа, два пъти пети на планетата, достигането на 11-о място в световната ранглиста в своята възраст и един от малкото с пробив сред азиатската хегемония в този спорт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right