С водно оръдие ще пазят конгреса на БФС

-

Снимка: СДВР

Поне едно водно оръдие ще бъде използвано за охраната на конгреса на БФС, който ще се проведе в петък, 15 март, в хотел "Маринела" в София. Това съобщиха от СДВР на специален брифинг за мерките за сигурност по време на събитието.

От СДВР обявиха, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за осигуряване на сигурността.

"Имаме информации, че ще присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Полицейските служители ще бъдат достатъчно. На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи ще бъде повикана и другата. Да се надяваме, че нищо няма да се обърка и ще мине всичко, както сме предвидили", каза Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в СДВР.

Полицията ще проверява на три пъти гражданите, които желаят да присъстват пред хотела по време на конгреса  на БФС. Възможно е да има и четвърта проверка от мобилни екипи, предупреди още Георгиев. За футболните фенове ще бъде обособено място в градинката на храма срещу хотела, през бул. "Джеймс Баучер". Феновете няма да бъдат допускани на паркинга на хотела. За момента не се планира затваряне на улици.

Охраната на самия конгрес и хотела е ангажимент на БФС, за нея са ангажирани 3 охранителни фирми, поясни още Георгиев. Той подчерта, че спрямо нарушителите на обществения ред ще се вземат най-строги мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right