Гордост: Европейските шампионки по тенис до 16 г. кацнаха в София

Гордост: Европейските шампионки до 16 г. по тенис кацнаха в София

Снимка: Българска федерация по тенис

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещна европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години, съобщават от БФТ.

Росица Денчева и Елизара Янева спечелиха убедително титлата на шампионата в Парма (Италия). Българките победиха във финала с 6:2, 6:3 германките Юлия Щузек и Соня Женихова. Така нашите момичета спечелиха титлата с пет победи при само един загубен сет.

„Радвам се от постигнатото и това, че успяхме да се справим със напрежението. Да играеш за националния отбор носи много отговорност. Много се радвам за тази титла. Не беше никак лесно. Имаше много изявени състезателки в другите страни и този факт прави още по-ценен успеха за нас“, заяви Росица Дачева при кацането на Летище София.

По думите ѝ словачките са били най-силният им противник, а в първия мач резултатът е бил най-оспорван.

„Много съм щастлива, че спечелихме титлата на двойки. Мисля, че се представихме много силно. На сингъл можеше да се представя и по-добре, но да се концентрираме върху положителните неща.“, заяви от своя страна Елизара Янева.

Треньор на двойките на Европейското първенство беше Христоско Атанасов. Ето какво каза той при връщането си в България:

- За мен този успех беше очакван. И двете момичета са страхотни. Роси Денчева показва страхотна игра през цялата година. Елизара Янева също не отстъпва по нищо на най-добрите. Трябва да отбележим, че Янева загуби на сингъл от бъдещата шампионка, а Денчева от бъдещата вицешампионка. Реално загубиха от двете най-добри в Европа. Нашите момичета показаха уникална игра на двойки. Като сработване, като отборна игра и колектив. След първия мач не дадоха шанс на нито една двойка. Очаквам Елизара и Роси да работят още по-здраво и да вдигнат още нивото си на игра. И двете имат много голяма класа и трябва да я развият. Имат още върху какво да работят. Най-вече трябва да работят ментално и физически. Ние сме малка страна, но това което направиха момичетата е нещо голямо. Трябва да отбележим, че условията предоставени от Българска федерация по тенис бяха на най-високо ниво.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Президентът на световния модерен петобой: Турнирът за Световната ......

Президентът на международния съюз по модерен петобой (UIPM) Клаус Шорман благодари на България за домакинството на турни...

Прочети още keyboard_arrow_right