Маги Малеева става капитан на България за "Били Джийн Кинг къп"

Маги Малеева става капитан на България за "Били Джийн Кинг къп"

Снимка: БФТ

Най-малката от сестрите Малееви - Маги, е новият капитан на България за отборния "Били Джийн Кинг къп". ЍНа поста тя заменя Дора Рангелова, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Първото предизвикателство за Магдалена Малеева на този пост е участието на България в първа група на Евро-африканската зона на турнира. Надпреварата ще се проведе в Оейраш (Португалия) от 8 до 13 април.

Освен България на турнира в Португалия ще участват отборите на Австрия, Дания, Гърция, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция, Турция и домакините от Португалия.

Магдалена Малееви бе сред най-добрите в света - четвърто място в ранглистата на WTA и участва на Олимпийските игри в Барселона, Атланта и Атина.

Като състезател за отбора на България за „Фед къп", сега "Били Джийн Кинг къп" записва общо 41 мача (24 победи и 17 загуби).

Магдалена е европейска шампионка за девойки до 14 г. през 1988 г., а от 1989 г. е със статут на професионална тенисистка. Първата си голяма титла печели в Сан Марино през лятото на 1992 г.

С това сестри Малееви стават първите три сестри, спечелили турнир от веригата на женската асоциация WTA. Сред големите ѝ успехи са несъмнено победите в турнира в Москва, който тя печели три пъти – през 1994, 1995 и 2002 г. Последната си титла от турнира Магдалена описва като „най-добрата седмица в кариерата си" като по пътя към трофея тя побеждава Винъс Уилямс, Амели Моресмо и Линдзи Дейвънпорт.

С победата в Бирмингам през 2003 г. Магдалена става една от малкото тенисистки, печелили турнири на всички основни настилки. Има общо 60 седмици в топ 10, а през януари 1996 става номер четири в световната ранглиста.

Печели 11 титли на сингъл (10 WTA 1 ITF) и шест титли на двойки (5 WTA 1 ITF).

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right