Конгресът за смяна на Борислав Михайлов ще е на 15 март

-

Снимка: Facebook

Извънредният изборен конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март 2024 година в хотел "Маринела". Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС днес, 6 декември.

Изборният конгрес трябва да сложи край на 18-годишното управление на Борислав Михайлов и да приеме оставката му, подадена преди 10 дни след безпрецедентен обществен натиск. До момента желание да оглавят БФС са заявили Димитър Бербатов и Христо Крушарски. Има вероятност за поста да се кандидатира и бившият президент на БФС Валентин Михов, който единствен даде инфомация за заседанието.

"Защо да не се кандидатирам, опит дал Господ. Аз бях щастлив човек, че работих с такова поколение. Който и да дойде начело на националния отбор, трябва да има поколение. Оставката не се приема от нас, тя се приема от конгрес. Ще има конгрес, само трябва да сме спокойни и усмихнати, че аз вече забравих да се усмихвам”, каза Михов.

До конгреса временно изпълняващ длъжността председател на БФС ще бъде Михаил Касабов, който беше в тази роля и в периода 2019 – 2021 г.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right