„Отбор на надеждата“ ще участва на Световното по футбол за бездомни хора в Сеул

„Отбор на надеждата“ ще участва на Световното по футбол за бездомни хора в

Снимка: Отбор на надеждата

„Отбор на надеждата“ ще вземе участие с мъжки състав в Световното първенство по футбол за бездомни хора през 2024 година, което ще се проведе от 21 до 28 септември в столицата на Южна Корея – Сеул, Виктор Кирков.

Това стана възможно, след като шотландската фондация Homeless World Cup изпрати официална покана до българския си партньор „Спортс Мениджмънт България“ ЕООД, който има ексклузивното право да селектира и включи в социалния Мондиал български национален отбор.

В световния шампионат ще вземат участие над 500 състезатели, разпределени в 44 мъжки и 20 дамски отбора, а мачовете ще се играят на спортната база на сеулския университет „Ханянг“.

Деветнадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора се организира съвместно от фондация Homeless World Cup и корейската социална организация The Big Issue Korea.

Тренировъчният процес в регионалните състави на „Отбор на надеждата“ започва в началото на месец април, а селекционните турнири за избор на национален тим са насрочени за 12 и 26 май и 9, 16 и 30 юни на малкия изкуствен терен в Национална футболна база „Бояна“. Национален селекционер на отбора и тази година ще бъде Борислав Фердинандов (Borislav Ferdinandov).

 „Отбор на надеждата“, който представя България на световния шампионат за хора в неравностойно положение от 2012 година, се счита за един от най-успешните социални проекти в страната. До този момент в инициативата са взели участие над 1000 младежи, които са израснали в институции и в незаконни постройки в сегрегирани общности или са били настанени в центрове за бежанци и за хора със зависимости. Всичките 72 национални състезатели от „Отбор на надеждата“, участвали в Homeless World Cup, са социално включени и са пълноценни членове на българското общество.

Същевременно миналата година „Отбор на надеждата“ записа рекордно класиране на световния шампионат, завършвайки на шеста позиция в крайното класиране на турнира в Сакраменто, Калифорния. Така българският тим се утвърди като един от десетте най-добри състава в турнира от включването си в него през 2012 година.

Същевременно патформата NETFLIX пусна миналия петък произведения от нея игрален филм The Beautiful Game, посветен на Homeless World Cup.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right