Столичани помогнаха на Пазарджик да стане европейски град на спорта 2020

Пазарджик

Снимка: bg.wikipedia.org

Общинският съветник Анатоли Илиев, който е секретар на Фондация "София-Европейска столица на спорта", бе главен консултант по домакинството на Пазарджик за европейски град на спорта 2020, научи Столица.bg. Повече от три месеца пазарджиклии проучваха опита на София - европейска столица на спорта 2018, и успяха да се докажат като лидери при кандидатите за домакинство през 2020. Екипът на Анатоли Илиев няколко пъти посети Пазарджик, за да провери готовността и организацията за приема на домакинството.

В миналия месец Пазарджик обяви кандидатурата си за "Европейски град на спорта през 2020 година", а специална оценителна комисия от организацията на ACES EUROPE посети града, за да се запознае с неговите спорни политики, бази и амбиции. Членовете на комисията дадоха висока оценка на видяното, която след това предадоха на Управителния борд, присъдил титлата на Пазарджик. Официалната церемония по награждаването ще се състои през ноември в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE, когато титлата ще бъде предадена от Европейския град на спорта за 2019 година - Варна.
Пазарджик получава това признание за активното си развитие и финансиране на спортните клубове и бази, разнообразния си календар от спортни дейности и амбициозните си бъдещи планове, свързани с престижната титла. Като част от програмата "Европейски град на спорта през 2020 година" е планирано спортните прояви да нараснат до над 150, обновяването на зала „Хебър", стадион „Георги Бенковски", Зоната на здравето и ред други спортни обекти, училищни бази и площадки, както и строеж на изцяло нова спортна зала.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right