Спортни звезди и столичани ще карат колело за по-чиста столица

Спортни звезди и столичани ще карат колело за по-чиста столица

Снимка: София - европейска столица на спорта

Стотици жители и гости на столицата се очаква да се включат утре – 21 април, във велошествие. В инициативата „София кара колело за по-чист въздух“ ще вземат участие и редица спортни звезди, съобщават организаторите от „София – световна столица на спорта“.

Стартът ще бъде даден точно в 11:00 ч. от Народно събрание, като маршрутът ще премине през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там на голямата поляна е предвиден голям спортен празник с много атракции, надпревари, томбола с награди, концерти и забавления.

Събитието се организира от „София – световна столица на спорта“, Центъра за градска мобилност и Столична община.

Сборният пункт ще бъде отворен в 9.30 ч. за да може всеки участник да получи фланелка и стартов номер, с който после би могъл да се включи в многото томболи с награди в Южния парк. Аниматори ще се погрижат преди старта пред Народно събрание велосипедите на най-малките участници да бъдат празнично украсени.

Велошествието няма състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух за и зелена българска столица.

„София – европейска столица на спорта“ организира събитието вече осма поредна година. Програмата включва над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и гостите на града за спорт и активен начин на живот.

Олимпийски легенди и шампиони подкрепят инициативата

Във велошествието ще се включат двете олимпийски шампионки от последните игри в Токио - боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. На старта ще бъдат някои от най-известните ни спортни звезди – Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Ренета Камберова, талантливите лица на „София – евростолица на спорта“ Александра Фейгин, Катрин Маноилова, Андреа Коцинова, Йоана Илиева, Йоан Величков, Алберт Попов, Белослава Кръстева, деца от спортните школи и много други.

Забавления в Южния парк

Супер интересна програма очаква участниците в Южния парк. Спортният празник там започва в 11.30 ч. с много музика, надпревари, забавни игри и томболи с награди.

За доброто настроение на присъстващите на голямата поляна до входа откъм бул. „Витоша“ ще се погрижат популярни певци. Техните изпълнения ще бъдат прекъсвани на всеки 15 минути с теглене на награди в томбола. За целта ще бъдат използвани стартовите номера на участниците.

Специални щандове и палатки ще показват на децата най-новите тенденции в колоезденето и начините за безопасно каране на колело. Професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение с много забавни игри и надпревари сред малчуганите.

Програмата включа още конкурс за най-добра рисунка на тема велосипеди, като за победители ще има и специални награди.

В близост до поляната партньорите от DRAG отново ще организират колоездачна надпревара за деца до 12 години. Малчуганите ще се състезават по 200-метрово оградено трасе.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right