Велинградчанинът Петър Мицин спечели титла на 200 в св. стил на Европейското за юноши в Белград

Велинградчанинът Петър Мицин спечели титла на 200 в св. стил на Европейскот

Снимка: Facebook, Николай Вакареев

Възпитаникът на Николай Вакареев постигна 1:46,50 мин., постави рекорд и спечели квота за Олимпиадата в Париж

България има още един европейски шампион в плуването. Това е велинградчанинът Петър Мицин, който днес спечели златния медал на Европейското първенство по плуване в Белград.

Възпитаникът на треньора Николай Вакареев постигна 1:46,50 мин. на 200 м св. стил и доказа, че е ненадминат, не само в България, но и в Европа. Постижението му е нов републикански рекорд за юноши и за мъже.

"Страхотна работа на треньора Николай Вакареев! И да - на непрежелимата Йорданка Пенина, разбира се! ", написа адмистратора на фейсбук групата "Плуване и Водна топка", Николай Кръстев.

"Доживях времето в треньорската ми кариера да чуя химна на България. На Европейското първенство Петър Мицин стана първи на 200 м св.стил за юноши до 18 г. Постижението му е нов национален рекорд за мъже и покрит "В" норматив за Олимпийските игри в Париж, първи за Българското плуване", щастлив е треньорът на европейския шампион - Николай Вакареев.

"Много съм развълнуван, емоционален и радостен. Петър Мицин е европейски шампион и с постижението си спечели квота за Олимпийските игри в Париж", бе емоционалния коментар на президента на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев пред Столица.bg.

Преди 4 дни и Петър Мицин стана обект на нападките на Антъни Иванов на Държавното първенство по плуване на Дианабад в София. Тогава великотърновецът атакува Петър Мицин защо се натягал на плува силно на 200 м бътерфлай.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right