Весела Левеча: На "Червено знаме" трябва да се изгради ново и модерно съоръжение

Весела Левеча: На "Червено знаме" трябва да се изгради ново и модерно съоръ

Снимка: Столица.bg

За „Червено знаме“ моето мнение съм го казвала много пъти. На това място трябва да бъде изградено модерно спортно съоръжение, защото сегашното, проектирано и строено преди повече от 40 години е морално остаряло. Това заяви спортният министър Весела Лечева пред bTV.

"Енергийната ефективност, за която никой не говореше през онези години, сега е изключително важна. Важна е и експлоатацията на тези съоръжения. Скъпата поддръжка предизвиква много силна амортизация през следващите години", аргументира мнението си Лечева.

"Нека погледнем цялостната картина на спортната инфраструктура в България. Комплекс „Червено знаме“ не е изключение, като говорим за състоянието на спортната база у нас.  Ние започнахме цялостно обследване и анализ на спортната инфраструктура. В края на нашия мандат ще сме готови да покажем и на експертите, и на обществото пълната картина. Трябва да си подредим къщата, за да можем да заложим приоритети – къде, какво, кога трябва да се ремонтира или строи. И по какъв начин да бъде обновена и модернизирана цялостната спортна инфраструктура на България, в това число и „Червено знаме“, каза Лечева.

Според нея е „най-лесно е да искаме 50 или 100 млн. от държавата за реконструкция или за обновяване и изграждане на чисто ново съоръжение на мястото на „Червено знаме“, но тези пари ще потънат, ако няма ясна визия за тяхното изразходване.

По отношение на стадион „Българска армия“ Весела Лечева потвърди, че държавата с участието си в съвместното дружество съдейства на футболен клуб ЦСКА.

„Когато бъдат изготвени проектите, защото вече нещата са извън нашите ръце, а в Столична община и при главния архитект, ще бъде направена и първата копка. От наша страна, каквото беше необходимо, е направено“, обясни Лечева. Проверка на Столица.bg установи, че в НАГ няма внесен проект. Още през 2019 г. главният архитект на София Здравко Здравков издаде виза да проектиране, като едно от трите задължителни условия при поректирането бе за се съгласува с НИНКН.

Министърът на младежта и спорта коментира и ситуацията във футболен клуб „Левски“.

„Много съжалявам, защото „Левски“ имаха една много добра възможност за реализация на техните бъдещи планове със сериозен инвеститор с опит в управлението във футбола“, добави тя и пожела успех на „сините“ в намирането на ново устойчиво решение за бъдещето на клуба.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right