Волейболистът Александър Николов: Имам някаква умора, но се боря за България, за моята родина (ВИДЕО)

Волейболистът Александър Николов:  Имам някаква умора, но се боря за Българ

Снимка: БФВ, Константин Андонов

Най-голямата заслуга на националния отбор по волейбол до 21 години е сплотеността между играчите. Това сподели Александър Николов в интервю пред камерата на ММС. Талантливият наследник на бившия национал Владо и Мая Николови призна, че не съжалява за загубата на полуфинала срещу Италия на Световното първенство за мъже до 21 г. в Бахрейн.

Под ръководството на  Андреа Буратини българите спечелиха бронзовите медали в малкия финал с победа, с 3:0 срещу Аржентина. "Медалът означава много, такава малка държава да се съревновава с най-големите сили в света. Аз съм много горд от отбора и се надявам догодина европейското, за което се класирахме да имаме подобен успех. Не съжалявам, съвеста ми е чиста, че съм дал всичко от себе си", призна Николов, който играе в САЩ.

"Следващата ми цел е Европейското първенство във Варна и очаквам добро представяне с мъжете. После предстои олимпийската квалификация в Китай. За първи път ще играя във Варна, сигурен съм, че ще има публика да ни подкрепи и много ще е яко", сподели волейболистът.

Признава още, че баща му се радва, когато синовете му постигат успехи - "Критичен човек е и винаги има критика, но е все по-малко от предишни години, защото пораснах".

Според Александър успехът на отбора в Бахрейн се дължи на всеотдайността на  всяко едно от момчетата, които са се раздали на в мачовете. "Ние сме от най-трудолюбивите и сплотени като приятели и хора, и в много ключови моменти това ни помогна", разкрива тайната на Александър.

Талантът не крие, че се чувства изморен, но когато игра еза България, това е последното нещо, за което мисли. "Боря се за моята родина", категоричен е Александър Николов.

Днес отборът бе приет от спортния министър. Димитър Илиев връчи почетен плакет на капитана на отбора Александър Николов. Отличие имаше и за треньора на националния отбор Андреа Буратини. От своя страна волейболистите подариха на министър Илиев топка с автографи от всички играчи на националния отбор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right