Демократична България и Бонев гласуват против Бюджет 2020 на Столична община

против

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Въпреки, че споровете за Бюджет 2020 на Столична община продължават четвърти час, вече е ясно коя политическа сила как ще гласува. Против бюджета се обяви лидерът на Демократична България в СОС Методи Лалов. Ние ще гласуваме против, заяви той пред журналисти. Малко преди това той излезе от залата и грубо се развика срещу кмета Йорданка Фандъкова, докато тя отговаряше на журналистически въпроси.
 
Въпреки доброто ми възпитание говорите навън напоително лъжи вместо да сте вътре. Това е бюджетна процедура, развика се Лалов.  Той се възмутил от това, че Фандъкова е  извън залата. „Когато вътре тече дебат за бюджета, чуват се аргументи и предложения, това нейно поведение да е извън залата означава предизвестен край“, оправда се Лалов.
 
„Фандъкова говори за децентрализация, което е един  от приоритетните предложения на Демократична България. Нашите кметове са дали десетки проекти и предложения, които не бяха одобрени. В районите се правят метро, пътища, да, това са проекти, но ние говорим за  проекти които касаят местната  общност.  С 400 0000 лв. на район средно е смешна сума, един скъп автомобил от тези, които сега запорират,  струва толкова. Къде виждате промяна в политиката на общината по отношение на  транспорта, графици? Къде виждате промяна по отношение не дигитализацията?", аргументира се Методи Лалов за гласуването против бюджета.
 
Против ще е и единственият независим общински съветник в СОС Борис Бонев. Според него данни на ЦГМ показвали, че пътниците в Столичния градски транспорт са намалели. Малко след това стана ясно, че това са данни от 2014 г. „София няма транспортен модел на града. Не се знае откъде идват пътниците, къде отиват и какви са дестинациите. Бърз и редовен трябва да е градския транспорт, но това няма как да се случи, ако висят в задръствания. Удобен и бърз градски транспорт  е единствения начин на алтернатива за автомобилите“, коментира Борис Бонев.
 
Александра Никова 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Искате ли във Вашия квартал зелена зона?
 • Да, вече има. (7%, 27 Гласове)
 • Да, искам защото ще има ред. (39%, 158 Гласове)
 • Не, длъжни са да ни осигурят паркомясто. (29%, 116 Гласове)
 • Не и така си е добре. (24%, 96 Гласове)
 • Нямам мнение (1%, 5 Гласове)
Общо гласували: 402 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фандъкова: Разполагаме с екипи, оборудвани с всичко необходимо, з......

Имаме сформиран щаб към Столична община, който е в пряка връзка и тясна координация с Националния щаб. Има създадена орг...

Прочети още keyboard_arrow_right