Храмът "Св. вмчк Пантелеймон" няма да пострада от разширението на бул."Цар Борис III"

Храмът "Св. вмчк Пантелеймон" няма да пострада от разширението на бул."Цар

Снимка: Гугъл мапс

Църквата „Св. вмчк Пантелеймон“  няма да пострада от разширението на бул. "Цар Борис III". Това уточнение правят от Столична община след появили се въпроси за целостта на храма. И информации, че заради предвиденото разширяване части от храма би трябвало да станат тротоар.
 
Сигнал за притеснителното разширение бе подаден от отец Димитър, информират от bTV.
 
От "Московска" 33 допълват, че е имало техническа грешка за проектната регулационна линия, която е била отстранена още през май. 
 
Ето и какво се казва още в съобщението от Столична община: 
 
Във връзка с възникналите въпроси, свързани със засягането на сградата на църквата „Св. вмчк Пантелеймон“ на бул. „Цар Борис III“ от регулационния план за разширяване на булеварда във връзка с проектиране на кръстовището със Софийския околовръстен път (сега бул. „Никола Петков“) бихме искали да дадем следната информация. 
 
В момента Софийският околовръстен път е в етап обявяване на проекта за подробен устройствен план. По време на процедурата по обявяване и оповестяване на плана в Направление архитектура и градоустройство /НАГ/ постъпи възражение по плана от свещеника на църквата, в което той ни обърна внимание върху това, че разширението на тротоара засяга храма. Веднага бяха предприети действия по коригиране на техническата грешка и още на 15 май 2020г. коригираният проект, в който регулацията се измества извън сградата, е изпратен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство. След получаване на писмото за съгласуване на корекцията, чертежите ще бъдат качени на сайта на НАГ. Чертежите и писмото са изпратени на храмовото настоятелство, за да може да се запознае с тях предварително.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Кантарджиев става консултант на Столична община за COVID-ва......

Прясно пенсионираният директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев став...

Прочети още keyboard_arrow_right