Контролирано се изпускат 5 язовира в София

Контролирано се изпускат 5 язовира в София

Снимка: АПП, Столична община

Контролирано се изпускат няколко язовира на територията на Столичната община. Това става ясно от бюлетина на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Нивото на водата в микроязовир „Мърчаево“ е 0,60 м над преливния ръб, заради което се изпуска контролирано и се наблюдава. Язовирите „Филиповци“, „Суходол“, Иваняне“ и „Панчарево“ също се изпускат контролирано. Свободният обем в язовир „Искър“ е 21,6 %.

Свободни обеми имат язовирите „Бистрица“, „Пасарел“, „Панчарево“, „Огняново“.

Реките на територията на Столичната община текат в коритата си, без опасност от разливи. Нивото на река Искър при водосбора в района на гр. Нови Искър е 51 см., което е повишение с 25 см., съобщават още от АПП.

Пет сигнала за паднали и счупени клони са получени в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община за три часа – от 8 до 11 часа днес. Това съобщи дежурният в дирекция АПП пред БТА. Всички сигнали са обработени.

През вчерашния ден са постъпили 46 сигнала, свързани с произшествия в резултат на силния вятър.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили 140 обхода на територията на общината с цел оглед за наводнения, състояние на реките и обезопасяване на компрометирани елементи, се посочва в информационния бюлетин на дирекцията.

Обходите и огледите за нанесени щети продължават.

Продължава обработката на пътищата във Витоша

Няма информация за закъсали превозни средства по пътищата на територията на Природен парк „Витоша“. Създадена е организация за почистване и опесъчаване на пътищата там.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Терзиев пред посланици от ЕС: Надявам се София да бъде инт......

Кметът Васил Терзиев покани на среща посланиците на държавите от НАТО и Европейския съюз в България. Срещата се проведе ...

Прочети още keyboard_arrow_right