Новият корпус на СУ „А. Константинов“ в София е на финалната права

Новият корпус на СУ „А. Константинов“ в София е на финалната права

Снимка: Столична община

Строителството на новия триетажен корпус към софийското Средно училище „Алеко Константинов“ е на финалната права, съобщават от Столична община.

Разширението на училището започна по програма на кмета на София Йорданка Фандъкова, която днес провери работата по училищната сграда заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на района Иван Чакъров. Присъства и директорът на училището г-жа Станимира Стоева.

"В момента се изпълняват дейности по фасадно оформление на сградата, както и довършване на интериора. Направен е комплексен проект за изпълнение на интериора и обзавеждането, за което в момента се прави процедура", уточниха от ръководството на училището.

Проектът предвижда изграждане 9 класни стаи, многофункционална зала за събития и административни кабинети.

Сградата е решена с просторно атриумно пространство, в което акцент са новите осветителни тела, съчетани с фасадното остъкляване. Осигурени са системи за сигурност, за пожароизвестяване, видеонаблюдение, озвучаване. Поставено е ЛЕД осветление.

В класните стаи са предвидени интерактивни дъски, а в актовата зала ще има видео стена. На част от интериорните стени ще бъдат нарисувани графити, свързани тематично с патрона на училището – Алеко Константинов.

Предвидено е обновяване и на двора, където ще има игрища за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди. Ще се извърши и озеленяване на зелените площи.

Предстои изпълнение на дейностите, предвидени за прилежащото към училището дворно пространство и изграждане на топлопроводно отклонение.

В съществуващата сграда на училището ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, обновяване на ел. и ВиК инсталациите, както и изграждане на нова ограда на училищния двор. Към момента се извършва процедура за избор на изпълнител.

"С приключване на строително-монтажните дейности училището ще премине на едносменен режим на работа", уточниха от училищното ръководство.

Съществуващата сграда на 28. училище е включена в проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 3 училища на територията на Столична община” по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – София”, „ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 141 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 935 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 19 Гласове)
Общо гласували: 1095 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

До 30 юни се плащат данък сгради и МПС в София, след това има лих......

Зам.-кметът по финанси на Столична община дончо Барбалов събра на  редовното работно съвещание ръководителите на ра...

Прочети още keyboard_arrow_right