Почистени са над 35 километра от коритата на реките в София

Почистени са над 35 километра от коритата на реките в София

Снимка: Район "Изгрев"

Над 35 километра от речните корита на територията на столицата вече са почистени, съобщиха от Столична община. С днешна дата са изчистени 81 участъци от реките  Владайска в с. Владая, р. Суходолска, р. Стубела в район "Илинден" и "Връбница", р. Какач в район "Връбница", р. Слатинска в район "Подуяне", река Скакавица и Симаничка в район "Витоша" и "Триадица", ляв приток на река Дреновичка в район "Триадица" и др.
 
Почистено е около реките Новачица и Драгалевска (СНИМКИ)

Финализирано е и почистването на половин километър от коритото на река Драгалевска в участъка от ул. “Никола Габровски“ до бул. “Симеоновско шосе“.
 
През днешния ден тече хигиенизиране на части от реките реките: Беравица и дере в кв. „Толева махала“ в район "Връбница", река Косана в район "Панчарево", река Подгумерска в район "Нови Искър".
 
Планирани за чистене са участъци от река Банишка в район "Младост", отводнителни канали в гр. Бухово и с. Челопечене, река Кремиковска в район "Кремиковци" и др.
 
През месец юни бяха почистени основно участъци от реките Владайска и Перловска, които преминават през централната част на града.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

За да защитят публичните средства: Кметът на София и главният арх......

Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков са готови с промените в Закона за устройство на ...

Прочети още keyboard_arrow_right