Стартира изграждането на нов участък от ул. „Филип Кутев“ в столицата

Стартира изграждането на нов участък от ул. „Филип Кутев“ в столицата

Снимка: Фейсбук, Йорданка Фандъкова

Започва изграждането на нов участък от ул. „Филип Кутев“ – между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“, съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова. Дейностите ще стартират в началото на следващата седмица – 15 август.

„С него продължаваме участъка от северното платно, който изградихме между „Черни връх“ и ул. "Ат. Дуков". До края на годината ще започнем строителството и на изцяло новото южно платно на бул. „Филип Кутев“ в целия участък между „Черни връх и Сребърна“, посочва кметът Фандъкова.

Докато траят строителните дейности, ще бъде въведена временна организация на движение: затворен е участъка от ул.“Филип Кутев“ от ул.“Атанас Дуков“ до ул.“Сребърна“. Като алтернативен път за придвижване шофьорите могат да използват пробива при ул.“Атанас Дуков“ (при болница „Токуда“). Ще се осигурява достъп на живущите и работещите в района откъм бул. „Черни връх“. За съществуващите складови бази връзка ще има откъм ул. „Сребърна“.

По думите на столичния кмет целенасочено се работи по изграждането на двата булеварда - бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Ул. „Филип Кутев“. Те са част от вътрешния градски ринг, който свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

„Това е начинът да разтоварим чувствително трафика в южната част на София“, коментира столичният кмет.

Двата пробива – на бул. „Филип Кутев“ от „Сребърна“ до кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“ и на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“ – в момента са в процедура за избор на изпълнител. Средствата за тях са осигурени в бюджета на общината.

Корекцията на река Драгалевска ще се извърши от ул. „Хижите“ до ул.“Филип Кутев“.

Ще бъде изградена нова инженерна инфраструктура. Проектът предвижда продължение на водопровода, изпълнен от бул.“Черни връх“ до ул.“Атанас Дуков“ през 2019г., до ул. „Сребърна“. Ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и ел мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари. Предвижда се изграждане на ново улично осветление с LED улични осветителни тела.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 192 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1152 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1374 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Изтича срокът за третата вноска на такса битови отпадъци в Столич......

Изтича срокът - утре, 30 септември т. г., за третата вноска на такса битови отпадъци в Столична община.  Собствениц...

Прочети още keyboard_arrow_right