Васил Терзиев обеща подлезите в София да „светнат“

Кметът Терзиев обеща подлезите в София да „светнат“

Снимка: Фейсбук

Според столичния кмет предишното ръководство не е имало никаква инициатива за поддръжка на подлезите

Кметът на София Васил Терзиев е възложил да бъде изготвен доклад за състоянието на всички подлези в столицата, за да се предприеме ремонт на всеки един от тях. Това съобщава самият той във Фейсбук.

„Състоянието на подлезите в София от години е критично. С екипа ми сме решени да променим това и от тъмни, мръсни и опасни места да ги превърнем в осветени и безопасни пространства. Възложих на дирекция “Аварийна помощ и превенция" да изготви доклад с детайлно описание на щетите и нередностите, график за ремонтите и почистването и колко ще струва това на Общината“, посочва Терзиев.

В петък беше почистен подлеза на Софийския университет. Екипите са установили, че шахтите са в изключително лошо състояние и вероятно не са чистени с години.

„Затова не е чудно, че всеки пороен дъжд създава наводнения. В лошо състояние са и асансьорите, които са поддържани технически, но никой не се е грижил да са чисти.“, допълва столичният кмет.

Терзиев е категоричен, че основното почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в града ще продължи.

„Основно внимание ще обърнем на подлезите по булевардите “България” и “Цариградско шосе”. И не на последно място ще премахнем драсканиците по стените на подлезите, които някои наричат графити. Едното е вид изкуство, а другото - вандализъм, който загрозява градската среда.“, подчертава кметът.

Според него предишното ръководство на Общината не е имало никаква инициатива за поддръжка на подлезите.

„Оценката до момента показва редица нередности, липсващи елементи, висящи детайли, които са опасни. Но променяме и тази порочна практика. Мой е ангажиментът да възстановя централните подлези във вида, в който всеки от нас би искал да ги вижда. Заедно с районните администрации да ги поддържаме чисти и безопасни“, казва още Терзиев.

Той подчертава, че разчита и на съвестта на софиянци да пазят подлезите.

„Плащаме за разрухата с нашите пари, които вместо в ремонти на счупеното от нас самите, можем да инвестираме в много по-смислени проекти в нашия град“, посочва кметът на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right