Столичани вече ще ползват и безплатно мобилно приложение за подаване на сигнали (СНИМКИ)

photo_library
 • Столичани вече могат да използват и безплатно мобилно приложение за подаван

  Снимка: Столична община

 • Столичани вече могат да използват и безплатно мобилно приложение за подаван

  Снимка: Столична община

Гражданите на София ще могат да използват от днес безплатното мобилно приложение на платформата на Столична община за подаване на сигнали – Контактен център – call.sofia.bg.

Приложението „Call Sofiа – Контактен център на Столична община“ може да се ползва от потребителите на Android и iOS устройства през Google play и App Store.Това съобщиха от Столична община.

Апликацията е достъпна чрез профилите в Google, Facebook или чрез еднократна регистрация в него. Гражданите могат да изпращат към Столичната община сигнали от неспешен характер за отклонения в градската среда по типове, като предвид обстановката в страната е реализирана и специална секция ”COVID-19” за подаване на сигнали за нарушения на въведените противоепидемични мерки за територията на Столична община.

В мобилната версия на Контактния център е добавена и функция за подаване на заявления за доброволческа дейност в борбата с COVID-19, която е активна през Desktop приложението на Контактния център.

Контактният център на Столична община, който е създаден в края на 2014 г., е платформа, която предлага на потребителите си възможност за подаване на сигнали от неспешен характер. Работи непрекъснато 24/7, като освен чрез електронно подаване, потребителите могат да се обаждат и сигнализират за нередности на нашите оператори на тел. 0700 17 310

От създаването на платформата до момента, чрез нея са подадени 197 829 сигнала.

Подавайки сигнал през платформата, всеки гражданин получава официален регистрационен номер и може да проследи процесите по отработването му, както и съответните отговори за извършеното от общината. Платформата е интегрирана с административно-информационната система на общината и сигналите се насочват към структурите, отговорни за съответния проблем, за който се сигнализира.

 

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още 40 места се отварят в новата детска градина в район Нови Искъ......

С още 40 се увеличават местата в детските градини в район Нови Искър от есента. В Курило ще заработи чисто нова, модерна...

Прочети още keyboard_arrow_right