Столичен инспекторат засилва контрола за отпадъците на търговски обекти в София

Столичен инспекторат засилва контрола за отпадъците на търговски обекти в С

Снимка: Столичен инспекторат

От началото на 2022 г. са извършени 98 проверки

Столичен инспекторат засилва контрола за смесването на отпадъци в София. Само от началото на 2022 г. са направени 98 проверки на магазини, хранителни обекти и други. Инспекторите са съставили 7 акта и са наложили 12 глоби с фиш за установени нарушения по Закона за управление на отпадъците, съобщиха от Столична община.

Днес бяха проверени  търговски обекти за разделно събиране на отпадъци от опаковки в районите „Средец“, „Оборище“, „Триадица“, „Овча купел“ и „Лозенец“. Установени са единични нарушения в район „Овча купел“.

Проверките се правят, за да се предотврати изхвърляне на хартия, картон, кашони и други опаковъчни материали в контейнерите за битови отпадъци, да не се трупат безразборно до цветните контейнери и на други нерегламентирани места.

Търговските обекти, генератори на отпадъци от опаковки, са задължени да събират разделно отпадъците, които се образуват в резултат на осъществяваната от тях дейност. Инспекторите също така дават и писмени предписания за спазването на изискванията при разделното събиране, предупреждават от Столичен инспекторат.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ще трият надписи на омразата в столицата...

Доброволци ще се включат днес в почистването на надписи на омразата, надраскани на публични места в София. Събитието е ...

Прочети още keyboard_arrow_right