"Руска зима" в столичната зала "България" ще представят Людмил Ангелов и радиосимфониците

-

Снимка: Столица.bg

Един от най-обичаните български пианисти Людмил Ангелов ще гостува като солист на Симфоничния оркестър на Българското национално радио в програмата "Руската зима“, съобщи БНР. Концертът ще е под диригентството на маестро Марк Кадин.

Програмата "Руската зима“ включва творби на Чайковски и Рахманинов. Ще чуем рядко звучащия у нас Четвърти концерт на Рахманинов, както и "Патетична” симфония на Чайковски. Симфоничният оркестър на БНР за първи път ще представи с изключителния Людмил Ангелов едно от най-необичайните произведения на Рахманинов. Самият композитор много трепетно се отнасял към тази творба, неколкократно я преправял и често я свирил в последните години от живота си. Руската тема ще продължи Шестата симфония „Патетична“ на Пьотр Илич Чайковски. Наричали са я „пророческа“, а Чайковски споделял, че в нея е вложил цялата си душа. За съжаление, най-известната му симфония остава и неговият последен шедьовър - девет дни след премиерата ѝ композиторът умира.

Концертът "Руската зима“ на Симфоничния оркестър на БНР в Зала "България" ще бъде на 21 януари. Билетите са в продажба онлайн в системата на EVENTIM.BG, на касите на зала "България" и в Рекламно-информационния център на БНР. За ученици, студенти и пенсионери – преференциални цени от 10 лв.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Изложба в памет на Ставри Калинов беше открита в галерия "Средец"...

Възпоменателна изложба Post Mortem в памет на Ставри Калинов, който ни напусна на 12 септември 2023 г., беше открита в г...

Прочети още keyboard_arrow_right