Столична община: Продължава почистването на града след снега, извозват се клони

Столична община: Продължава почистването на града след снега, извозват се к

Снимка: Столица.bg

Снегопочистващите фирми са извършили обработки против заледявания на столичните улици през изминалата нощ. Екипи на операторите по чистота са били в кв. „Симеоново“ и кв. „Драгалевци“, кв. „Бояна“, „Княжево“, район „Панчарево“, район „Триадица“, район „Банкя“, улици в район „Студентски“ и район „Средец“. Извършени са обработки на планинските пътища “Драгалевци - хижа Алеко” и “ Бояна - Златни мостове” и пътищата са проходими при зимни условия, съобщиха от Столична община.

И съветват гражданите да не се качват в планината, защото има ураганен вятър и опасност от лавини.

Градският транспорт се движи без затруднения по маршрутите си.

През нощта аварийните екипи на Столичната община са направили проверки на мостове и подлези за наличие на висулки. Отстранени са ледени късове от пътен възел на бул. ”България”, транспортни подлези на бул. “Ботевградско шосе” и бул. ”Царица Йоанна”.

Почистване в кварталите

Ще продължи извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини и днес, съобщиха от Столична община. Приоритетно се почистват тротоари пред детски градини, училища и болници.

Ангажирана е и допълнителна техника –вишки от „Улично осветление“. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще продължат да премахват висулки от обществени места. Заради метеоролигчната прогнозата за образуване на поледици Столичният инспекторат е в готовност да разпореди допълнителни обработки на пътните платна.

"Напомняме на гражданите и на управителите на търговски обекти да почистят снега от прилежащите към сградите тротоари, както и да отстранят ледени късове от сградите си. Там, където висулките са разположени на труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите", предупредиха от Московска 33.

Бездомници

Оказана е подкрепа на 15 души в Център за временно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат подслон и закрила.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right