Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконните постройки

-

Снимка: Facebook, Васил Терзиев

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка на БНТ. В разрушаването участват, както наети от Столичната община работници, така и хора от фирмата на Румен Гайтански-Вълка.

Съвместните действия започнаха след като от "Био-майнинг" пожелаха да участват в събарянето на незаконните постройки и Ловния дом на територията на държавното стопанство "Искър". На терен работят две тежкотоварни машини и близо 20 души. По думите на Мирослав Гьорев, представител на фирмата, се работи и вътре, и вън, като 90% от работата в момента се извършва вътре в сградите.

"В момента се демонтират покривните керемиди, почиства се строителният отпадък за по-лесен достъп", обясни инж. Николай Илиев, технически ръководител на обекта.

Втори опит: Продължава събарянето на незаконния хотел до яз. Искър

От Столичната община и фирмата на Румен Гайтански работят по изготвянето на общ график за премахването на постройките. Общинарите твърдят, че имат интерес от това, тъй като така ще спестят близо 2,4 милиона лв. общински бюджет.

"До момента Столичната община и екипите не са спирали работа по договора, който е подписан. Финализираме линеен график, по който времево и технически да сме наясно - ние като Столична община, както и извършителят - как разумно да се спазят сроковете по дейности", заяви Цветан Тодоров от Столичната община. Очакванията са общата работа между Столичната община и частната фирма да продължи между три и шест месеца до окончателното премахване на незаконните постройки.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици ще четат поезията на Ботев пред паметника на Левски в Соф......

Ритуално четене по повод  Деня на Ботев и загиналите за свободата на България ще се проведе на 2 юни в пространство...

Прочети още keyboard_arrow_right