Започва първото издание на "Клуб за кинопроизводство 2030 София"

-

Снимка: Unsplash

Първото издание на ''Клуб по кинопроизводство София 2030'' предлага на желаещите лекции, дискусии и създаване на вашия филм, съобщават от Столична община. Събитието ще се проведе в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в столицата.

Условието за успешно завършване на обучението е реализиране на късометражен или пълнометражен филм по избрана от вас тема (филмът може да е игрален, документален или документален с възстановки). Ще научите и придобиете опит във: Продуцентство, Режисура, Превръщане на избрана история в сценарий, Продукция (декор, костюми, снимачна техника и операторство), Поведение зад и пред камера, Филмова музика, Постпродукция и разпространение на филма.

Кандидатури за участие се приемаха до 8 май, като желаещите трябваше да изпратят трите си имена, телефон за връзка и отговори на въпросите:
1. Какво следвате и имате ли някакъв опит до момента в създаването на филми?
2. В коя сфера на филмопроизводството искате да се развивате?
3. Какви истории искате да разказвате?

Проектът се финансира от Програма "Култура" на Столичната община, направление "София – творчески град на киното (под егидата на ЮНЕСКО)".

В проекта ще се включат Алан Гилмор, Тревор Ван Юден, Джанина Байкушева, Преслав Вълчев, Ерик Басан, Явор Чавдаров, Виктория Ангелова, Делян Калоянов и други гости, които ще съдействат на участниците за създаването на техния филм.

Ето и какво предстои в рамките на проекта:

От 10 май до 5 юни 2024 г. теория (лекции, дискусии и споделяне на опит). Три пъти по един час на седмица – от 17:30 ч. до 18:30 или от 18:30 ч. до 19:30 ч.

От 5 юни до 1 септември 2024 г. имате възможност да заснемете и завършите вашия филм самостоятелно или в група. Вие сами решавате интензитета и колко време ще отделите за снимките и продукцията.


.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици ще четат поезията на Ботев пред паметника на Левски в Соф......

Ритуално четене по повод  Деня на Ботев и загиналите за свободата на България ще се проведе на 2 юни в пространство...

Прочети още keyboard_arrow_right