Трамвай PESA по линии 27 и 5 става сцена за музика, танци и съвременен пърформанс

Трамвай PESA по линии 27 и 5 става сцена за музика, танци и съвременен пърф

Снимка: Столица.bg

Party Tram тази събота в София: Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото!

За първи път в София ще има Party Tram в градския транспорт. Тази събота, 21 януари, Disco Manga, DJ Valldy и млади артисти се обединяват под слогана „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото!, съобщиха от ЦГМ.

На 21 януари 2023 г., София е домакин на Party Tram, което е от световната тенденция за трансформиране на превозни средства в сцена за високи и споделени градски изкуства. Инициативата е на Националния център за иновации и дигитални изкуства, а Центърът за градска мобилност и Столичен Електротранспорт са организатори на тази проява, която има милиони последователи.

Трамвай от последно поколение PESA ще минава по реновираната пътна инфраструктура на редовните линии №27 и №5. Той ще се превърне в сцена за музика, танци и съвременен пърформанс, в който пътниците ще имат възможността да се изявят и като артисти.

В „Party Tram” пътуването става с редовен превозен документ. Маршрутът на трамвая е от: надлез „Надежда“, по този на линия №27 до „Манастирски ливади-Запад“, а от 20:15 ч. – преход към маршрут на линия №5 – „Бъкстон“ и обратно по същия път до надлез „Надежда“. Тази година събитието е под общото мотото „Подобри настоящето, прегърни бъдещето!“ и е вдъхновено от подобни, провеждани в Лондон, Париж, Берлин и Ню Йорк.

Целта на събитието е да се противодейства на вандализма и езика на омразата към общите постижения в градската среда, която съвсем не е даденост, а резултат от труд, творчество, търпение, отговорност и взаимни усилия. Събитието е част и от промяната в начина на пътуване в обществения транспорт и общата цел той да е предпочитаното място за придвижване в града, включително и чрез промяна на тарифната политика.

Стартът на Party Tram е в 18.00 часа на пл. „Възраждане“. Режисьор е Атанас Лозанов Nasix, а артистите се обединени под общия слоган: „Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

"Топлоцентрала" показва как звучат растенията...

Столичният регионален център "Топлоцентрала" представя проект на експериментатора музикант Мирян Колев - E.U.E.R.P.I. Ко...

Прочети още keyboard_arrow_right