Започват подготовката за строеж на ново общинско училище в столичния Студентски град

-

Снимка: Район Студентски

Започват подготвителните мероприятия по събаряне на старата бетонова конструкция, на мястото на която ще бъде построено ново общинско училище в столичния жк. „Студентски град“. Това съобщи районният кмет Петко Горанов.

Предвижда се училището да е за 573 деца. Предстои поставянето на строителна ограда, позициониране на строителна техника и построяване на строителната площадка.

Училището ще бъде изградено в имот с площ от 4,6 дка. Предвижда се изграждането на учебен корпус за различните етапи на обучение. Дворът ще бъде благоустроен и ще бъдат изградени няколко спортни площадки. Ще се изградят и озеленени площи (минимум 20 на сто от площта на имота), алейна мрежа и кътове за отдих, както и места за паркиране на МПС и велосипеди.

Ново училище за 573 ученици ще има в „Студентски град“

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/raion-studentski/novo-uchilishte-za-573-uchenitsi-shte-ima-v-studentski-grad

Ново училище за 573 ученици ще има в „Студентски град“

От районната администрация умоляват шофьорите да не паркират в близост до строителната площадка на ул. Йордан Йосифов“ и ул. „проф. Христо Данов“. На този етап улиците няма да бъдат затваряни. По време на същинското събаряне и извозване на строителни отпадъци ще се прилагат временни организации на движението, за които екипът на СО-район „Студентски“ ще съобщава предварително.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пет ремонтирани площадки посрещат децата в столичния "Студентски"...

  Пет детски площадки посрещат малчуганите от столичния район "Студентски" след текущ ремонт, съобщават от районна...

Прочети още keyboard_arrow_right