Ремонт на релсите променя маршрута на трамваи 1, 6, 7 и 27

Ремонт на релсите променя маршрута на трамваи 1, 6, 7 и 27

Снимка: Столица.bg

Променят се маршрутите на трамвайни линии 1, 6, 7 и 27 поради ремонт на релсовия път. Ще се обновява участъкът от релсовия път на бул. „Ген. М. Скобелев“ и от 00.00 часа на 13 април 2024 год. (събота) до 24.00 часа на 14 април 2024 се въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт, съобщиха от Столична община.

Трамвайна линия № 1 се закрива.

Трамваите от линия № 6 ще се движат по маршрут: от ж.к. „Обеля“ по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с бул. „Македония“ и надясно по бул. „Македония“ по маршрута на трамвайни линии № 4 и 5 до ж.к. „Бъкстон

Трамваите от линия № 7 ще се движат по маршрут: от метростанция „Хан Кубрат“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“ с ул. „Алабин“, наляво по ул. „Алабин“, наляво по бул. „Витоша“, направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до Централна ж.п. гара и направо по маршрута до метростанция „Хан Кубрат“.
Трамваите от линия № 27 ще се движат по маршрут: от надлез „Надежда“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Алабин“ с бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до надлез „Надежда“.

Разкрива се временна автобусна линия № 6 ТМ с маршрут: от ж.к. „Иван Вазов“ (крайна и начална спирка на трамвайни линии № 1 и 6) по ул. „Краище“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по бул. „Ген. Скобелев“ и наляво по бул. „Витоша“ до ж.к. „Иван Вазов“. Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“ на 15.00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ „Пирогов“ в посока бул. „Ген. Тотлебен“.

Разкрива се временна автобусна линия № 7 ТМ с маршрут: от начална спирка с код 1464 „НИМ“ на Околовръстен път за автобусни линии № 63, 111 и 304 в посока бул. „България“, наляво по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Ген. Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по локалното пътно платно на бул. „Македония“, надясно по бул. „Христо Ботев“, бул. „Прага“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Витоша“ и надясно по бул. „България“ до спирка с код 2458 „НИМ“ за автобусна линия № 304 в локалното пътно платно на Околовръстен път.

Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временни спирки:
• на бул. „Пенчо Славейков“ на 15.00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ „Пирогов“ в посока бул. „Ген. Тотлебен“;
• в локалното пътно платно на бул. „Македония“ на 20.00 метра след пешеходната пътека в посока бул. „Христо Ботев“;
• двупосочна на бул. „България“ в района на изходите на пешеходните подлези от трамвайна спирка „Ж.к. Мотописта“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тринога камера следи за скорост на Околовръстното към "Младост"...

Внимавайте със скоростта и спазвайте ограниченията по Околовръстното - Южна дъга. Това предупреди шофьор пред Столица.bg...

Прочети още keyboard_arrow_right