Идея: Нова автобусна линия да свързва "Левски"Г, "Слатина" и "Студентски град"

автобуси

Снимка: Столица.bg

Да бъде пусната нова автобусна линия 194, която да свързва кварталите "Левски"Г, "Слатина" и "Студентски град", предлагат от неправителствена организация.
А защо именно тези квартали да са по маршрута?

Защото много добре се знае за почти никаквата транспортна свързаност на част от северните и източните райони на столицата. Това най-вече важи за места като "Левски В", "Левски Г" и "Сухата река". Същите изводи обаче се отнасят и за "Слатина".
Новата линия няма да влиза в центъра, а ще обхване периферните територии по оста север- юг: автостанция "Гео Милев", бул. "Цариградско шосе" и метростанция "Г.М. Димитров". Тя ще бъде единствената, минаваща под коридори като бул. "Цариградско шосе".
Маршрутът ѝ е планиран да бъде като полурингова автобусна линия, която да намали зависимостта от личните коли и даде необходимите връзки периферия-периферия без навлизане в централните части на града. В това отношение, новата линия ще бъде огледална на натоварената такава, свързваща западните квартали – 83.
Маршрутът по линия 194 ще бъде дълъг 14,7 км. При сега наличното разписание те могат да се изминат за 57 минути.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Анкета пита: Дали да има забрана на левите завои от "Т. Александр......

От Столична община провеждат анкета за промяна на организацията на движение на кръстовището на булевардите "Тодор Алекса...

Прочети още keyboard_arrow_right