Заради строителството на метростанция в София Тех Парк променят достъпа с автомобили

-

Снимка: визуализация, София Тех парк

Във връзка със строителството на метростанция №5 от второто разширение на Линия 3 на софийското метро, се въвежда временна организация на движението по улиците в района на София Тех Парк, както и промяна на достъпа с автомобили на територията на научно-технологичния парк.

Затваря се за преминаване на автомобили входното локално платно на бул. „Асен Йорданов“ към София Тех Парк (след кръговото движение м. „4-и километър“), както и сегашният централен вход-изход „А“ на научно-технологичния парк.

Достъпът до територията на Парка и етажния паркинг и в двете посоки ще се осъществява през изходното локално платно от бул. „Асен Йорданов“ и новоизграден пробив към ул. „Посланик Джеймс Пардю“, ул. „Ген. Йордан Венедиков“ и прилежащите вход-изходи на София Тех Парк – “B”, “C”, “D” и “E”.

Запазва се автомобилният достъп през входа от бул. „Цариградско шосе“ към ул. „Йордан Венедиков“ и съответно вход-изходи “B”, “C”, “D” и “E”.

Очаква се промяната в организацията на движението да влезе в сила от 20.11.2023 г.

Този участък на линията на метрото ще е дълъг 6 км и на него ще бъдат разположени 6 станции. Метростанция 5 ще се намира по продължението на бул. „Асен Йорданов” към югоизточния тротоар, в посока София Тех Парк. Тя ще е с един централен вестибюл и два входа към него: западен вход - непосредствено пред зала „Арена София” и източен - пред входа на София Тех Парк. Входът на станцията към научно-технологичния парк ще излиза чрез ескалатор директно на пешеходната зона. Югоизточен вход-изход на станцията ще отвежда пътниците до спирка на градския транспорт на бул. “Асен Йорданов”. Изпълнител на съоръжението е ДЗЗД "МЕТРОБИЛД ИЗТОК" с водещ партньор „Джи Пи Груп“ АД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Забраняват паркирането по бул. "Н. Вапцаров" в София за Коледен б......

Заради провеждането на Коледен базар и концерт, утре - 9 декември, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни...

Прочети още keyboard_arrow_right