"Розова прегръдка" получиха 200 пациентки с рак на гърдата от "Св. Иван Рилски" (СНИМКИ)

photo_library
 • "Розова прегръдка" получиха 200 пациентки с рак на гърдата от "Св. Иван Рил

  Снимка: Болница "Св. Иван Рилски"

 • "Розова прегръдка" получиха 200 пациентки с рак на гърдата от "Св. Иван Рил

  Снимка: Болница "Св. Иван Рилски"

 • "Розова прегръдка" получиха 200 пациентки с рак на гърдата от "Св. Иван Рил

  Снимка: Болница "Св. Иван Рилски"

"Розова прегръдка" получиха 200 пациентки с рак на гърдата от болница "Св. Иван Рилски" в София. Реално това е дарение, което Фондация „Една от осем“ направи на Отделението по лъчелечение с център по радиохирургия на болницата. От организацията, чийто основател е известната водеща Нана Гладуиш, дариха 200 комплекта „Розова прегръдка“ на пациентки с рак на гърдата, преминаващи през лъчетерапия.
 Всеки комплект съдържа: Памучен шал, с който дамите да бъдат покривани след позиционирането за лъчетерапия; Мостри на специализирани продукти – дермокозметична грижа за пациенти, подложени на химио и лъчетерапия; Информационни брошури, разработени от фондацията.
 
Дарението беше прието лично от началника от Отделението по лъчелечение с център по радиохирургия д-р Илиана Колева и от старшата сестра Десислава Ракова. Подаръците за пациентките бяха донесени от управителя на фондация „Една от осем“ Гергана Димитрова и психологът Жечка Илиева, която самата е била диагностицирана с карцином на млечната жлеза. „От опита си като човек, преминал през тази страшна диагноза знам, че едно от най-травмиращите неща за пациентките е белегът, който остава след операцията за отстраняване на млечната жлеза. Надяваме се с този жест да спестим на много жени неудобството“, разказа Жечка Илиева.
„В последните години акцент в лечението на тези пациенти е качеството на живот и това е основната идея на днешното дарение. Лъчетерапията е част от комплексното лечение на пациентите с карцином на млечната жлеза. Обикновено то се провежда постоперативно, а когато това е невъзможно апаратът, с който разполагаме, помага да се намалят, доколкото е възможно, размерите на първичния тумор“, обясни д-р Колева.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Уволниха проф. Асен Балтов от "Пирогов", след като направил 2 опе......

След 21 година работа в най-голямата спешна болница в България - "Н. П. Пирогов", днес бе уволнен ортопедът проф. Асен Б...

Прочети още keyboard_arrow_right