3200 безплатни медицински прегледа за служителите на ФАНТАСТИКО ГРУП

Фантастико

Снимка: Фантастико

За трета поредна година ФАНТАСТИКО ГРУП проведе мащабна кампания за допълнителна здравна грижа за всички свои служители. В рамките на инициативата „С грижа към теб“ са направени близо 3200 прегледа при специалисти по мамология, гинекология, урология, както и редица изследвания за диагностика на често срещани заболявания. Общо 1600 служители от различни звена на компанията са се възползвали от възможността за безплатен преглед.

„Когато започнахме тази инициатива, си поставихме две цели – да осигурим допълнителна грижа за здравето на нашите колеги и да повишим информираността за някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете. Днес виждаме реален ефект от редовната профилактика. За трета поредна година броят на допълнителните профилактични прегледи се увеличава, а откритите проблеми са единици. Точно този резултат искахме да видим, защото благосъстоянието на екипа е водещ ангажимент за нас“, сподели Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Само при четирима от служителите специалистите са открили находки, които предполагат последващи изследвания и евентуално по-нататъшно лечение. В предходните години са открити сериозни заболявания, като в повечето случаи те са установени в ранен етап и е последвало навременно лечение.

„Изграждането на здравословни навици, когато сме млади, може да спомогне за редукция на редица здравословни проблеми, когато остареем. Профилактиката е ключът към здрав и пълноценен живот, а превенцията и ранната диагностика могат да спасят живот“, категорична е Кремена Месечкова, генетик и управител на лаборатории „ГЕНИКА“, които и тази година са партньор на инициативата по отношение на мъжкото здраве.

Профилактиката при дамите пък бе поверена на болница „ВИТА“. „Превантивните дейности представляват модерен европейски начин за преоценка и усъвършенстване процесите на опазване и повишаване здравето на населението. Приветствам идеята на ФАНТАСТИКО ГРУП да полага навременна грижа за своите служители, защото това е единственият начин да бъде съхранено и подобрено тяхното здраве и качество на живот“, каза д-р Тихомир Савчев, управител на лечебното заведение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Тръпката е в Шампионска Лига: 4 отбора, 3 двубоя до края и 1 голя......

Шампионска Лига предложи изключителни емоции през тази седмица и след 7 дни ще знаем кои ще са отборите, които ще спорят...

Прочети още keyboard_arrow_right