Ново гурме предложение в бизнес класата на Air France за полети на къси разстояния

Air France

Снимка: Air France

От 1 февруари 2024 г. авиокомпания Air France предлага на бизнес клиентите, пътуващи с нейната мрежа за къси разстояния, ново кетъринг меню, разработено в сътрудничество с корпоративния шеф готвач Франсоа Адамски, носител на наградите Bocuse d'Or и Meilleur Ouvrier de France.

За да отговори на нуждите на клиентите в съответния часови диапазон, менюто се променя през целия ден. При полети, излитащи преди 10 сутринта, се сервира закуска, състояща се от сандвичи по адаптирани рецепти, като пушена сьомга и крема сирене с копър върху бял хляб, придружени от избрани видове сладкиши. След 10 часа сутринта клиентите могат да се насладят на нови, уникални сандвичи с гурме "подпис", приготвени от главния готвач, като пушено пиле с червен пипер и зеленчуци естрагон върху зърнен хляб, както и типично френски сладкиши и десерти като калисон, канеле  или тропезиен.

Франсоа Адамски създаде вкусни сандвичи, които са лесни за консумиране по време на кратките полети, като подбра местни и сезонни продукти, различни видове месо и млечни продукти с френски произход, риба от устойчив риболов, в съответствие със стандартите на компанията.

Менюта се обновяват всеки месец и се предлагат в елегантна кутия за хранене специално за бизнес клиентите на авиокомпанията. Те могат да се насладят и на стриктно подбрана листа с вина и шампанско, сега сервирани в чаша*, както и на гама от топли и студени напитки.

Ангажирани с отговорно хранене, кутията за хранене и хранителните отпадъци, се сортират за рециклиране на борда. За първи път в Air France и с подкрепата на Servair кутиите подлежат на метанизация** за целите на повторната обработка.

С тази нова оферта Air France продължава да надхвърля стандартите на пазара, като същевременно популяризира френската кухня.

Ястията на главния готвач Франсоа Адамски се предлагат и в салона на Air France в терминал 2F на Paris-Charles de Gaulle и в бизнес салона на полетите на средни разстояния на компанията.

*когато полетните условия позволяват

**естествен биологичен процес, при който органичната материя се разгражда, за да бъде рециклирана в енергия.

За Франсоа Адамски

Франсоа Адамски се е обучавал в кухните на Hôtel de Matignon, след това в Plaza Athénée, Ritz, Maison Prunier и Hôtel Intercontinental. През 2001 г. Франсоа Адамски печели наградата Bocuse d'Or, а през 2007 г. става Meilleur Ouvrier de France. След шест години работа в Abbaye Saint-Ambroix в Бурж, където поддържа стандартите за първата звезда Michelin, получена от неговия предшественик, през 2009-та година той се насочва на запад към Бордо. Той поема управлението на кухните на Gabriel в частен хотел Place de la Bourse. Благодарение на перфектните си умения и познания на рецептите на великата френска класика в кухнята, той получава първата си звезда Мишлен. През 2012 г., чувството му за отдаденост на професията и желанието му да предаде знанията си, го карат да стане президент на отбора на Франция Bocuse d'O до 2020 г. През 2021 г. той става вицепрезидент на Toques Françaises. В началото на 2019 г. Франсоа Адамски се изправя пред ново предизвикателство, като се присъединява към Servair, водещата френска компания за авиационен кетъринг, като корпоративен готвач. Неговата мисия е да популяризира кулинарната идентичност на компанията и да насърчи споделянето на ноу-хау. Той също така заема позицията на генерален секретар на Servair Culinary Studio, творческа лаборатория, съставена от главни готвачи и кулинарни експерти, и в това си качество отговаря за кулинарните иновации на компанията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в......

ЕРМ Запад обезопаси 88 щъркелови гнезда и 125 електрически стълба на територията на община Самоков в рамките на проекта ...

Прочети още keyboard_arrow_right