София е лидер по кредитен рейтинг Балканите

Преки инвестиции в София

Снимка: Столица.bg

София става все по-атрактивна и привлекателна и за преките чуждестранни инвестиции.

Дългосрочният кредитен рейтинг на София бе повишен от 'BBB- на 'BBB с положителна перспектива. Това превърна българската столица в лидер на Балканския полуостров в сравнение с Русия и Турция, съобщава visitsofia.bg.

Добрата вест за повишението стана в края на 2019 г., няколко дни, след повишението на кредитният рейтинг на България от Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings. Мотиви за решението са финансовата стабилност и високата ликвидност на общината.

София става все по-атрактивна и привлекателна и за преките чуждестранни инвестиции. Фактът бе отчетен в последните дни на 2019 г. и това е сигурен стимул и за развитие на туристическия сектор. "Financial Times" през 2019 г. определя столицата ни като неустоима дестинация.

"Дългогодишната репутация на София като център за върхови технически достижения, наред с традициите в работата с данни и изкуствения интелект, както и развитието на града като технологична столица на Балканите, го превръща в неустоима дестинация", пише изданието. В синхрон с признанието през април 2019 г. Financial Times откри в София технологичен център със 110 служители.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От 1 октомври офисите на ЧЕЗ в 7 града ще работят с еднакво работ......

Центровете за обслужване във Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Благоевград, Перник и Кюстендил ще приемат граждани от 08:30 ...

Прочети още keyboard_arrow_right