Цените на тока за част от бизнеса ще паднат с между 15 и 30 лв.

КЕВР

Иван Иванов

От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми

Министърът на енергетиката Андрей Живков и председателят на КЕВР доц. Иван Иванов дадоха съвместен брифинг в сградата на Министерството на енергетиката. "Правителството ще предприеме пакет от мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията, които в последно време изненадват не само нас, а и цяла Европа", заяви енерийният министър.

Всички малки фирми трябва да си намерят доставчик на електроенергия, но се оказва че голяма част от тях не са успели и са отишли автоматично при доставчик на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара.

От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми, каза Живков. Към този момент, на доставчик от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях. "Както каза министър Живков, над 40% от небитовите потребители не избраха доставчик от борсата, който да им предоставя електроенергия. Това, естествено, налага да предприемем мерки, за да облекчим финансово тези малки и средни потребители. Затова днес КЕВР със свое решение прие проект за изменение на определяне на цена на електроенергията на доставчик от последна инстанция чрез промяна на формулата на изчисление", каза председателят на КЕВР доц. Иван Иванов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Рекорден брой кандидатури в конкурса „Дигитално училище на Българ......

Приключи първият етап от конкурса на А1 „Дигитално училище на България“. Инициативата цели да ускори процеса...

Прочети още keyboard_arrow_right