Родителят с брадва в спортното на ЦСКА: Всичко е заради директора

-

Снимка: Facebook, СУ "Ген. Владимир Стойчев"

Родители на ученици от спортното училище на ЦСКА - "Ген. Владимир Стойчев", в което мъж влезе с брадва, споделиха притеснени, че децата им системно са тормозени от директора.

Причината за нахлуването с брадва е спречкване между деца – момче и момиче, които са в 7. и 8. клас. Момичето е с леки наранявания на лицето. То съобщава на родителите си, а след това бащата и дядото нахлуват в училището с брадва.

Възрастен мъж влезе с брадва в спортното училище на ЦСКА

"От другите деца и от неговото изказване, той излиза случайно и вижда, че това момиче бие негов съученик Влади. Той се намесва и ги разтървава, а в този момент тя се нахвърля и започва да му дере лицето. Ние сме извадили медицинско. Той я хваща за косата и тя влиза вътре. В следващия момент той отива да ѝ се извини, но тя му скача и започва да го бие. Мартин през това време излиза и тя се обажда на родителите си и те идват с брадва. Как да се качили не знам, с карти се влиза, и отиват при директора, викат и внука ми. Дядото и бащата скачат върху Мартин, за да го бият и единият вади секирата от ръка си. Мартин понеже е джудист му хваща ръката и секирата пада, а директорката я взима и я заключва“, каза дядото на момчето пред btv.

ММС за екшъна в спортното на ЦСКА: С учениците и с учителите ще работят психолози

"Това момиче биеше моето дете (Влади – б.р.) и Мартин се е намесил, за да го защити. Той вчера ми сподели за това него, защото е бил притеснен. Дори е споделил на класната си за инцидента. Всички обвиняват Мартин, училището, дори министерството, без да са говорили с децата. От миналата година сме подавали сигнали, защото виждате как ескалират. Всичко опира до директора, който тормози децата. Той ги обижда, ние разполагаме с аудиозапис от дирекцията. Цитирам: „ще ви размажа“", разказа Васил Кръстев, родител.

По думите на родителите директорът веднъж вече е бил  отстранен от поста си, а после е върнат отново. Насилието в училището не е за първи път, съобщават родители. От Агенция закрила на детето заявиха за bTV, че са проведени две анкети от страна на родителите и от страна на децата. Резултатите от тях все още не са готови.

Психологът в спортното училище Величка Дошева посочи пред БНТ след инцидента, че наблюдава ръст в агресивното поведение на учениците, което според нея е знак, че е нужда една по-стабилна работа по превенция на агресията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Шестима пострадали при катастрофи на „Тракия“ край София...

Серия от верижни катастрофи на магистрала „Тракия“ затрудни трафика този следобед, съобщава bTV. Шестима ду...

Прочети още keyboard_arrow_right