Иван Таков: БСП - София има цел - работим за изборите на 2-ри април

-

Снимка: БСП-София

БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове, заяви лидерът на столичните социалисти

БСП - София има цел - работим за изборите на 2-ри април. Това беше основното послание в изказването на председателя на БСП - София Иван Таков по време на седмото заседание на Градската конференция. На нея по-късно тази вечер ще бъдат подредени и листите с кандидати за Народни представители от БСП в трите софийски МИР-а - 23-ти, 24-ти и 25-ти.

Иван Таков призова всеки един от делегатите на конференцията да работи активно, за да може Градската организация да проведе предстоящата предизборна кампания като истинска партия, а не разделена, каквато излезе след решенията на Конгреса на 11-ти февруари.

"Да работим със и сред хората с разум, със сърце, сплотени зад социалистическата идея, да съхраним Градската организация, да покажем на всички, че партията е наша, призова още Иван Таков. - А след 2-ри април ще удвоим нашите усилия, за да върнем БСП на мястото, което заслужава - с всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да я превърнат в дребен инструмент за брокерски цели. БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове".

В доклада си пред делегатите на Градската конференция председателят на БСП - София отбеляза, че партията се намира на съдбовен кръстопът в ценностно, организационно и в политическо отношение.

"Справедливост, равенство и солидарност са основата на ценностната система на БСП, заяви Иван Таков. - Днес основата изглежда чужда и неразбираема за много голяма част от партийците. Ценностните стълбове все още стоят в програмните документи на БСП, но връзката между политическата програма и действията отдавна е скъсана. А организационният разпад е видим".
Иван Таков призова социалистите да черпят мотивация и желание за работа от идеята, която носят в сърцето си. "Нека да си свършим работата в кампанията. Ние сме готови, заяви лидерът на столичните социалисти. - Битката за връщане на БСП вече е открита!".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Със “София на светло” столичната коалиция ПП-ДБ (Спаси София) отк......

С послание за светлина, осветяване, просветляване и много, много лъчи от светлинки на телефони на присъстващите се откри...

Прочети още keyboard_arrow_right